Inget att tala om

Inget att tala om

SJ:s kommunikationsproblem

TrivialtSkapad av Carita 2013-05-06 22:30

Vi var ganska många som frös och väntade på bussen som aldrig kom... Någon försökte ringa SJ men det var 20 minuters telefonkö... orka. Twitter funkade dock. Och tänk att det faktiskt gick att få kontakt med en buss!  • Kommentarer(0)//ingetatt.talaom.se/#post74

Tre frågor

TrivialtSkapad av Carita 2013-03-12 00:03
Kommer jag att lyckas läsa ut Äcklet? Om jag lyckas ta mig igenom Äcklet, kommer jag att kunna referera vad jag läst? När kommer vårvärmen?

  • Kommentarer(0)//ingetatt.talaom.se/#post71

Hejandets konst

TrivialtSkapad av Carita 2011-06-26 23:50
När man går på skogspromenad och möter någon, då hejar man nästan alltid, även om man aldrig har sett varandra förut. När man under samma promenad kommer ut ur skogen och fortsätter promenera längs en landsväg, då hejar man inte på okända som man möter. I ett villaområde är det lite oklart. Man kanske ler åt varandra som en slags diskret hälsning. Eventuellt en liten nick. I ett kolonistugeområde däremot, eller bland sommarstugor, där hejar alla på varandra.
Om man, som jag, bor i lägenhet och möter någon i sin trappuppgång, då hejar man. I kvarterets tvättstuga inte bara hejar man, där småpratar man om lite av varje. På väg till och från tvättstugan är det emellertid inte säkert att man hejar på dem man möter. Om det inte är så att man möter någon som liksom en själv kånkar på en blå Ikeakasse full med tvätt. Då är det sannolikt att man hejar.
Var går gränsen för att heja eller inte heja? Det verkar ofta handla om att man hejar på dem man upplever någon slags gemenskap med. Men det beror också på i vilken miljö man befinner sig. I vissa miljöer är det näst intill obligatoriskt att alltid heja på okända, enbart baserat på det faktum att man råkar befinna sig där samtidigt. I andra sammanhang skulle man uppfattas som knepig om man gick omkring och hejade till höger och vänster. Även om man enbart hejade på dem man upplevde sig ha något gemensamt med så skulle det uppfattas som udda, om det exempelvis skulle utspela sig i stan.
Det här är inget nytt, det inser jag. Vi är alla med om detta hela tiden, och de flesta av oss är införstådda med hejandets regelverk. Men jag tycker likväl att det är ett intressant fenomen. När har vi lärt oss detta?

  • Kommentarer(0)//ingetatt.talaom.se/#post49
Nästa »