Inget att tala om

Inget att tala om

På bio

UpplevelsernaSkapad av Carita 2012-02-14 01:20


  • Kommentarer(0)//ingetatt.talaom.se/#post63

Konsten att märkas utan att synas

UpplevelsernaSkapad av Carita 2011-07-04 01:58
När den kinesiske konstnären Liu Bolin drabbades av statens åthutningar bestämde han sig för att anpassa sig, fast på sitt sätt. ”Ibland måste man försvinna för att synas,” säger han.
Fotoutställningen Hiding in the City, som visas på Fotografiska i Stockholm just nu, är helt makalös. Liu Bolin poserar själv i varje bild, men först låter han sig målas över så att han smälter ihop med bakgrunden.
I New York gjorde han detta live nyligen, kolla här hur det gick till.

  • Kommentarer(0)//ingetatt.talaom.se/#post51

En riktigt bra tv-tisdag

UpplevelsernaSkapad av Carita 2011-05-18 00:29
Ordet schampo kommer från Brighton. Den kunskapen hade jag kanske saknat under resten av mitt liv om jag inte hade tittat på tv hela kvällen. Nej, nej, nej, jag är inte ironisk! Jag har haft en riktigt bra tv-tisdag, sett det ena bra programmet efter det andra. Som vanligt helt oplanerat, jag slår på tv:n och fastnar någonstans. Jag är en dålig zappare. Jag bytte kanal en gång på hela kvällen.

Jag hamnade först i Nyhetsbyrån som gästades av Röhsskachefen Ted Hesselbom, journalisten Britt-Marie Mattson och Viggo Cavling som är chefredaktör för Resumé. De hade flera intressanta diskussioner, till exempel om hur IKEAs reklam påverkar omvärldens syn på vad som är typiskt svenskt. Och panelen utnämnde enhälligt landstingsrådet Torbjörn Rosdahl i Stockholm till "veckans värsta" för hans uttalande om att priset för ett månadskort "bara ökar med tre chipspåsar". Man har alltså höjt priset på busskort med 100 kr i Stockholm.

Därefter följde Aktuellt som med anledning av Norges nationaldag faktiskt hade ett ganska underhållande inslag om Björn Rosengren som berättade om konsekvenserna av att han för elva år sedan, framför rullande kamera, råkade säga att Norge är den sista Sovjetstaten. Nu blir han vald till Norsk-svenska handelskammarens vice ordförande. Det hade han kanske inte blivit annars. Han har fått anstränga sig rejält för att återvinna norrmännens förtroende.

Kobra, mitt favoritprogram som jag så sällan tittar på, handlade om videobutikens uppgång och fall. Kul, och en massa nostalgi.

Sedan hann jag se slutet av ett program om Stephen Hawking och hans big bang-forskning. Han strävar efter att hitta en teori som förklarar allt. ALLT, alltså. Det har varit svårare än han trodde från början. Han är verkligen en märkvärdig person, och hur kan man leva med ALS så länge?

Därefter följde Sverige! som hade ett nostalgiinslag om Eldorado, ett av min tonårstids radioprogram som tydligen fortfarande sänds ... och fortfarande med Kjell Alinge. Bäst var emellertid intervjun med Stina Oscarson, denna välartikulerade, intelligenta och oerhört ödmjuka människa som nu lämnar Orionteatern för att bli chef för radioteatern. Henne skulle man ju vilja se som kulturminister.

Jag avslutade tv-kvällen med Historiska resmål och följde med en mycket rolig resenär, Justine Shapiro, England runt. Det var hon som fick schampohistorien berättad för sig, och tack vare att jag fastnade i hennes resa blev jag även upplyst om vad som låg bakom att vänstertrafiken etablerade sig. På den hästburna (riddar?)tiden höll man sig helst på vägens vänstra sida, så att man hade högerhanden med svärdet fri att slåss med, om man skulle råka möta en fiende på vägen. Vilket kanske var vanligt på den tiden.

Det grämer mig lite att jag missade det enda program jag åtminstone lite halvt om halvt hade planerat att titta på, det om Eurovisionsfestivalens hemligheter. Men det finns säkert på SVT Play.

En jobbig sak med att hänga framför tv:n en hel kväll är att man matas med trailers om kommande program. Paul Auster ska tydligen vara gäst i Babel på torsdag.

  • Kommentarer(0)//ingetatt.talaom.se/#post42
Nästa »