Inget att tala om

Inget att tala om

Två nya bloggar

MeningenSkapad av Carita 2014-01-13 09:47
Det var länge sedan jag publicerade något här. Efter detta inlägg lär det dröja igen. I stället för en blandad och ofokuserad blogg som denna har jag valt att separera mina intresseområden till två bloggar som jag nu hänvisar till:

Enkelt uttryckt
Handlar om språk, litteratur, skrivande, fotografi, ibland musik och andra (ofta konstnärliga) uttryckssätt.
Url: enkeltuttryckt.nu

Champagne & Co
En blogg om goda viner jag inte vill glömma bort. Champagne och ibland andra viner. Blir säkert en och annan kuriosatext om vin också.
Url: champagne.talaom.se

Välkommen!

  • Kommentarer(0)//ingetatt.talaom.se/#post75

Skrivande smittar

MeningenSkapad av Carita 2012-01-24 01:00
Det blir alltmer sällan jag skriver här, och det tycker jag är tråkigt. Jag vet inte vad det beror på. Det är väl som med så mycket annat (till exempel träning, sex eller ringa det där samtalet till kompisen man sällan träffar men inte vill förlora kontakten med), man kommer av sig om man låter det gå för lång tid. Glömmer bort det på något sätt – även om det alltid finns där i bakhuvudet. Har det gått så här lång tid så gör det ingenting om det får gå en vecka till, liksom. Vilken slöhet!
Jag tror jag ska införa en ny kategori här: vinprovning. Så får vi se om det sätter fart på skrivandet. Jag vet att skrivande smittar, nämligen. Loggar jag in här regelbundet för att skriva om något specifikt så kommer jag att skriva om annat också. För jag saknar mina skriftliga reflektioner.

  • Kommentarer(0)//ingetatt.talaom.se/#post56

Overkligheten vi lever i

MeningenSkapad av Carita 2011-10-07 01:50
Ibland drabbas jag en påtaglig pålåtsaskänsla, som att allt är på lek. Lite som att befinna sig i en roman av Monika Fagerholm, där var och en lever sitt liv i en egen (o)verklighet. När slutar subjektiva upplevelser och tankar att vara just det, när övergår de i vanföreställningar? Vad är på lek och vad är på riktigt? Även sådant som är på låtsas ingår i verkligheten.
Det är som att läsa en bok. Jag sjunker in i en overklighet som hade kunnat vara sann, fast nu är den på låtsas. Jag har just nu John Irvings senaste på nattduksbordet. En invecklad – och just därför så trovärdig – familjekrönika att jag engagerar mig mer i dessa personers öde än i vissa verkliga personers. Det fiktiva är ju också en del av verkligheten, det påstod jag ju nyss.
Tomas Tranströmer får årets Nobelpris i litteratur. Jag kan för lite om världspoesin för att kunna bedöma hans litterära insats, men han skriver fantastiskt. Jag vill också vara en poet som med ord kan beskriva verkligheten på ett så osannolikt men ändå trovärdigt sätt att den blir annorlunda efteråt.

  • Kommentarer(0)//ingetatt.talaom.se/#post52
Nästa »